Ταξίδι στην Πολωνία

Το πολωνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε περίοδο γηπεδικής έκρηξης, ελέω EURO 2012, EURO U21 2017 και Μουντιάλ Νέων 2019, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαινιαστεί δεκάδες επιβλητικά στάδια κόστους πολλών εκατομμυρίων, στην πλειονότητά τους προδιαγραφών UEFA.

Τόρουν (Toruń) ανήκει στις μεγάλες πόλεις της Πολωνίας. Στην ιστορία του έπαιξε σημαντικό ρόλο όντας στην Χανσεατική Ένωση δηλαδή μια ένωση ουσιαστικά γερμανικών πόλεων της Βόρειας και Βαλτικής Θάλασσας.

Το Βρότσλαβ είναι μια αξέχαστη πόλη. Το όνομά του πιθανότατα είχε πάρει από τον Τσέχο πρίγκιπα Vratislav (888-921). Με πάνω από χιλιετή ιστορία, η πόλη έχει γίνει μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το λαμπερό μέλλον. Και παρόλο που ανήκει στις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας διαφέρει από τις άλλες, όχι μόνο με την αρχιτεκτονική αλλά εξαιτίας της ύπαρξης πολλών θρύλων και μικρών, χαριτωμένων «νάνων».

Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζεται η πόλη που έχει τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία που είναι αδύνατον να της μοιάζει κάποια άλλη σε όλο τον κόσμο. Τόσο ανεξάρτητη, ξεχωριστή και μοναδική που πάντα αφήνει τους επισκέπτες με μια ιδιαίτερη απορία...nk-widget